In Memoriam Arie Hooimeijer

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

arie hooimeijer

- In Memoriam -

Arie Hooijmeijer

In 1955 was Arie zijn vader één van de oprichters van de Christelijke Wandelsportvereniging Marijke.
Medio 1968 was Arie leider van de senioren groep. Er werd toen in uniform gewandeld.
In 1969 liep Arie de 4Daagse Nijmegen voor de 12e of misschien wel 13e keer.
Daarna is zijn lidmaatschap bij de vereniging voor ongeveer 18 jaar onderbroken.
Gedurende een bezoek aan de 4Daagse Nijmegen, de derde dag in Berg en Dal vond er een ontmoeting plaats tussen Arie en Kees den Otter. Laatst genoemde zei: “Arie, volgend jaar ben jij er ook bij!”. Het jaar daarop is Arie weer lid geworden van de wandelvereniging en heeft daarna onafgebroken de 4Daagse van Nijmegen gelopen. Gedurende het jaar werden er wandelingen van de wandelprogramma van de wandelsportvereniging Marijke gelopen. Aan de volgende tochten werd onder andere deelgenomen: Bosbesje en Zevenheuvelentocht in Groesbeek, Den Haag -Rotterdam, Suikermars, Biwanto, Kinderdijk, 3Daagse omloop van de Hoekse Waard, Pegasus tocht, Dodentocht, WS78 series en de RWV-tochten.
De laatste jaren werd het trainingsseizoen afgesloten met de 2Daagse van Amersfoort. Hier was de club ruim vertegenwoordigd op meerdere afstanden. Deze dagen waren altijd erg gezellig en een goede training voor de 4Daagse.
De 4Daagse werd een jaarlijks terugkerend evenement. Arie zou dit jaar voor de 43e keer meelopen. Op de laatste dag waren zijn (klein-) kinderen vaak aanwezig om Arie met zijn prestatie te feliciteren en om daarna de week gezellig met een gezamenlijke maaltijd af te sluiten.
Naast het wandelen was Arie zeer actief in de vereniging. Arie was gedurende meerdere jaren lid van de Marijke-, en 4Daagse commissie.
Voor de Marijke commissie maakte hij onder andere samen met Kees den Otter de routes voor de jaarlijkse Marijketocht. Dit betrof de afstanden 5 tot 50 km. Routes werden voorgereden en verwerkt in Word en later in Excel. Het meten van de afstanden was een hele klus. De routes werden vervolgens nagelopen en gecontroleerd en tot in de details uitgewerkt. Voor het wandelboekje ontwierp Arie jaarlijks een plaatje van een karakteristieke plek in Barendrecht en omgeving.
Voor de 4Daagse commissie betrof zijn inbreng het meedenken en organiseren van de 4Daagse week. Arie heeft jaren achtereen op de “grote bus” gereden om alvast op zaterdag de fietsen en equipment naar de school in Nijmegen te brengen. Vervolgens bestuurde hij de bus ook op de heen- en terugweg van en naar Nijmegen. Hij hielp met de bevoorrading van de rustposten en zorgde ook voor het bouwen van een keukentje in de bus. De 4Daagse commissie opperde dat er een draaiboek moest komen voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Samen met het bestuur is een draaiboek gemaakt, wat jaren goed dienst heeft gedaan en nog steeds wordt gebruikt, weliswaar aangepast naar de actualiteit.
Naast dat Arie een warme persoonlijkheid was, hebben wij vooral zijn kritisch meedenken, creatieve, praktische, uitvoerende inbreng en gezelligheid in de vereniging zeer gewaardeerd.
We zullen hem gaan missen.

Christelijke Wandelsport Vereniging Marijke Barendrecht