Marijke tocht Verslagen

MARIJKETOCHT 2012 “Een prachtige wandeldag”

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op woensdag, 11 maart 2015 11:22 Geschreven door Cor Mout zondag, 24 juni 2012 10:50

57e MARIJKETOCHT 2012 “Een prachtige wandeldag”

Op 2 juni jl. werd voor de 57e keer de Marijketocht georganiseerd.Mijketocht 2012 0

We voelden de concurrentie van andere wandeligen in de directe omgeving zoals Kinderdijk, Mijnsherenland en Omoord.

Dat heeft ons er echter niet van weerhouden om een prachtige wandeling uit te zetten. De deelnemers waren allemaal zeer te spreken over de organisatie en het prachtige parkoers. Het was de gehele dag prachtig weer en dan is de natuur in onze omgeving het mooist.Mijketocht 2012 3

Onze aanpassingen aan het parkoers en het verplaatsen van een van de verzorgingsposten, waardoor de tussenliggende afstanden korter werden, zijn goed in de smaak van de wandelaars gevallen.

De enige regen die we dan ook te melden hebben is een regen van complimenten voor het parkoers en de organisatie.

Nu maar hopen dat volgend jaar wat meer wandelaars de weg naar Barendrecht zullen vinden. Want het deelnemers aantal van 185 was de enige dissonant van deze prachtige wandeldag.

 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Zaterdag  21 mei 2011

56e M A R I J K E T O C H T in B A R E N D R E C H T

een prachtige wandeldag

wandelboekplaatje-foto 

 

 

 

 

 

 

  

De Marijketocht van 21 mei 2011 is wederom een succes geworden. Het weer bleek juist die dag fantastisch en Marijke mocht in totaal 421 deelnemers begroeten.

Toen om 06:30u het startburo in sporthal Waterpoort open ging werd het er al meteen gezellig druk. Met enige trots presenteerde Marijke vandaag haar nieuwe vlaggen die bij het startburo en bij de verzorgingsposten als nieuwe moderne frisse blikvangers werden opgesteld.startburo_waterpoort

De kantinebeheerders hadden koffie en thee al vroeg klaar zodat  een ieder die dat wilde al een bakkie op had toen ze vanaf 07:00uur op pad mochten.

Het is die hele ochtend in het starburo gezellig druk gebleven met wandelaars die zich kwamen aanmelden voor een wandeling van 5, 10, 15, 20, 30, 40, 50 of 60 kilometer.startburo_2_waterpoort

Dat uiteindelijk 421 wandelaars op pad gingen stemde het bestuur en de organiserende commissie tot tevredenheid. Er waren immers in de directe omgeving nog twee wandeltochten in Oud-Beijerland en in Zoetermeer.

Toen om 07:00u de eerste wandelaars op pad mochten ging de route eerst langs de trambaan in de richting van Rotterdam, over de A15 waar een lus door het recreatiegebied van Rotterdam-Zuid werd gemaakt. Daarna ging het terug naar Barendrecht waar via het Sportpark de Bongerd en het dak van het treintunnel tracé de eerste rust bij de kinderboerderij “de kleine Duiker” werd bereikt. Daar werden de wandelaars verzorgt met koffie, thee, bouillon en koek. Marijke is zeer gelukkig dat ze dit jaar voor de tweede keer van deze accommodatie gebruik mochten maken omdat de voorzieningen tot onzer beschikking stonden. Er zijn toiletten en we kunnen zelfs van elektriciteit gebruiken maken voor het verwarmen van water.

Na deze eerste verzorging trokken de wandelaars verder via Heerjansdam in de richting van Zwijndrecht. Onderweg werden verschillende prachtige stukjes natuur aangedaan die maar weer eens aantonen dat je vlak in de buurt van de grote stad toch ook kunt genieten van de natuur. De parkoersbouwers van Marijke zijn de hele winter en al vroeg in het voorjaar op pad geweest om de mooiste stukjes natuur uit te zoeken. We willen zoveel mogelijk auto-vrij wandelen en zijn steeds op zoek naar echte wandelpaadjes.verzorgingspost_zwijndrecht

Op de parkeerplaats bij het veer naar Puttershoek staat de tweede verzorgingspost van Marijke. Ook hier de zijn de nodige versnaperingen beschikbaar en konden de wandelaars even bijkomen, om zich op te laden voor het volgende deel van de route. Hier is ook de prachtige eerste foto gemaakt waar je over de maas uitkijkt naar het dorp Puttershoek links zie je het café van de vader van Kees Verkerk. deze foto staat ook op het plaatje voor het wandelboekje dat de deelnemers aan de finish mochten ontvangen. grienden

Nu gaat het langs de Oude Maas, eerst over een paadje door het groen, naar het Borgmanpad dat weer bij Heerjansdam uit komt. Vervolgens langs de camping en over de Heinenoord-tunnel naar de Koedoot waar we de Grienden in duiken. Een prachtig pad langs het water, deels over een houten vlonder brengt de wandelaars bij de derde verzorgingpost van Marijke nabij de Golfbaan van Rhoon. verzorgingspost_parkeerplaats

Ook hier heeft Marijke een eigen post ingericht door een tent neer te zetten waar de wandelaars zich te goed kunnen doen aan vrijwel alles waar behoefte aan is. Vlakbij zijn toiletten en de gehele dag zijn EHBO-ers en parkoersbewakers op de fiets aanwezig om de controleren of alles naar wens verloopt en om eventuele onduidelijkheden in de routebewijzering aan te passen.parkoersbewaker

De langere afstanden 50 en 60 km en ook de 20 km gaan daarna nog door in de richting van Poortugaal en Rhoon waar in het café de Gouden Arend nog eens gerust kan worden. Door de grienden achter de jachthoven van Rhoon en achterlangs de golfbaan keren de wandelaars dan weer terug bij de tent van Marijke waar nogmaals even uitgeblazen kan worden. Van hier is het nog een klein stukje naar de finish.

Een mooie wandeldag, met toch nog een hoop deelnemers, een geweldig uitgevoerde organisatie, stemde iedereen tevreden. Het regende na terugkomst van de wandelaars in het start/finishlokaal aan complimenten over de organisatie en het gekozen parkoers.

De kracht van deze Marijke-tocht schuilt wellicht het meest in het enthousiasme waarmee de leden van Marijke actief bij de organisatie betrokken zijn. We organiseren onze eigen rust en verzorgingposten waarbij we rekening houden dat we in de buurt aldaar aanwezige sanitaire voorzieningen onze verzorgingstenten neer zetten.

Een compliment en bedankje gaat uit naar iedereen die zich deze dag en in de voorbereiding periode heeft ingespannen om hier wederom een succes van te maken.

De deelnemers waren als volgt over de verschillende afstanden verdeeld:

60km     18 deeln.    20km    59 deeln.

50 km     18  -          15km     48 -

40 km     73  -          10km     69 -

30 km    123 -            5km     13 -

Lange afstanden   232 deelnemers
Korte  afstanden   189 deelnemers

 totaal 421 deelnemers

Kortom Een geweldig succes dat er hopelijk toe bijdraagt dat we volgend jaar wederom een mooie tocht tegemoet kunnen zien.

 

enkele links met foto's en verhalen

 

56e Marijketocht 21 mei 2011

en

http://tullepetaonsewalker.blogse.nl/log/marijketocht-barendrecht-21-mei-2011.html

 Marijketocht Barendrecht 21 mei 2011 (42 km) (2. Verslagen ...

Wandelen met Andre: 56e MARIJKETOCHT te BARENDRECHT

http://www.franshobby.nl/wandelen/2011/20110521barendrecht/index.html

http://wandelenmetcorrie.blogspot.com/2011/05/56e-marijkewandeltocht-21-05-2011.html

En ook in Belgie krijgt onze Marijketocht al bekendheid

http://wandelenmetcorrie.blogspot.com/search/label/CWSV%20Marijke%20Barendrecht

 

 

   

Marijketocht 2010

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op woensdag, 25 april 2012 12:44 Geschreven door Cor Mout zaterdag, 14 augustus 2010 14:47

Marijketocht 2010 een geweldige wandeldag

 

De Marijketocht van 29 mei 2010 is een enorm succes geworden. cwsv Marijke mocht in totaal 521 wandelaars begroeten die allemaal genoten hebben van een geweldige wandeldag.

 

“Marijke” is er in geslaagd een groter deelnemersaantal dan de voorgaande 5 jaren naar Barendrecht te lokken door de tocht een maand vroeger te organisren. Deze gok van het bestuur is goed uitgepakt e

 

Niet alleen in aantallen maar ook in kwalitatief kunnen we terugkijken op een goed georganiseerde tocht die voor de deelnemers een geweldige wandeldag opleverde.

Het weer was goed, pas aan het einde van de middag vielen er een paar spetters die de laatste deelnemers nog even een nat pak bezorgden. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Het regende in het start/finishlokaal aan komplimenten over de organisatie en het gekozen parkoers. Leuk was het om te horen dat deelnemers uit Limburg, die voor het eerst door de grienden wandelden dit een geweldige en onverwachtte ervaring vonden.

Fijn was het dat uit Zeeland twee verenigingen de moeite namen om met de bus naar Barendrecht te komen om hier te wandelen. We hebben ons best gedaan ze goed op te vangen en hopen dat ze bij latere tochten nog een keertje terug komen.

 

De kracht van deze Marijke-tocht schuilt wellicht het meest in het enthausiasme waarmee de leden van Marijke actief bij de organisatie betrokken zijn. We organiseren onze eigen rust en verzorgingposten waarbij we rekening houden dat we in de buurt aldaar aanwezige sanitaire voorzieningen onze verzorgingstenten neer zetten.

 

Een compliment en bedankje gaat uit naar de kinderboerderij “De Kleine Duiker” waar we voor het eerst onze verzorgingspost mochten plaatsen. De wandelaars en Marijkeverzorgers vonden het aldaar geweldig en we zullen proberen of we daar volgend jaar opnieuw een post moegen inrichten.

 

Het parkoers liep zoals vanouds weer voor een groot deel door het recreatiegebied langs de Oude Maas. Maar opnieuw waren de parkoersbouwers er in geslaagd om nieuwe onbekende paden aan het parkoers toe te voegen. Met name het stukje park aan de Noldijk tussen het restaurant en de Waal was nieuw en werd door de deelnemers enom gewaardeerd.

 

Naast de verzorgingspost bij ‘De Kleine Duiker’ werd zoals gewoonlijk weer een post in Zwijndrecht op de parkeerplaats bij het veer naar Puttershoek ingericht waar de wandelaars van de langere afstanden  van Bouillon, Koffie, Thee en frisdrank werden voorzien.

De grote verzorgingspost stond in de grienden bij de Golfbaan van Rhoon. Hier kwamen de 20, 50 en 60km 2x voorbij, terwijl de andere afstanden hier 1x langs kwamen.

 

De deelnermers waren als volgt over de verschillende afstanden verdeeld:

60 km : 13 20 km : 82
50 km : 36 15 km : 76
40 km : 101 10 km : 48
30 km : 138 5 km : 27
Lange afstanden : 288 Korte afstanden : 233
Totaal 521

 

Kortom Een geweldig succes dat er hopelijk toe bijdraagt dat we volgend jaar wederom een mooie tocht tegemoet kunnen zien.